«اوستا» نام مجموعه کتابهای سپند(:مقدس) زرتشتیان است. نامهی سپندینهی اوستا به خط اوستایی که به آن خط «دیندبیره» هم میگویند نوشته شده است. زبان اوستایی در دانش زبانشناسی، دربرگیرندهی دو گویش است که یکی دیرینهتر است، که آنرا «گویش گاهانی» گویند که در گاتها، سرودهای اشوزرتشت بهکار رفته است. گویشی که در دیگر بخشهای اوستا بهکار رفته «گویش نو» خوانده میشود. اوستای روزگار ساسانی، به ۲۱ نسک(نسک در واژه به معنای کتاب، بخش آمده است) بخش میشده است که بر پایهی کتابهای هشتم و نهم دینکرد به گزارش زیر است:
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 8,393 بار
استاد خداداد خنجری: یکی از پایههای مهم جهانبینی زرتشت، باورداشتن به وجود دو گوهر متضاد در هستی جهان، و تجلی متضاد این دو گوهر همزاد، در اندیشهی آزاد انسان است.
زرتشت، در گاتهای ورجاوند خود میگوید:
“اینک برای خواستاران و دانایان، از دو گوهر هستی – که آفریدهی مزداست- سخن خواهم گفت.” (گاتها، یسنای ۳۰، بند ۱)
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 6,479 بار
دینپایه زرتشتیان؛ زرتشتیان خداوند یکتا را نیایش میکنند که به زبان خود آن را «اهورامزدا» مینامند. «اشوزرتشت» نام دین خود را «مزدیسنی» گذاشت که به معنی مزداپرستی میباشد و پیروان او پس از او، خود را «زرتشتی» هم نامیدند. نام «اهورامزدا» از سه بخش تشکیل شده است که «اهورا» به معنی هستیبخش و «مز» به مفهوم بزرگ و «دا» به مفهوم دانا میباشد.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 7,731 بار
برابر یک روش کهن و پذیرفته شده باستانی، هر کس پس از شناخت دین، به طور رسمی پیروی خود را از آن دین را برابر با آیینی ویژه به آگاهی دیگران میرساند. زرتشتیان نیز بایستی فرزندان خود را چه پسر و چه دختر(بر پایهی سنت بین ۷ تا ۱۵سالگی) با بر گزاری «آیین سدرهپوشی»* در جرگه زرتشتیان وارد نمایند.
پذیرش دین در فرهنگ ایرانی، به ویژه در گفتار پیامبر اشوزرتشت اختیاری و بر دوش هر فرد است، و لازمهی گزینش نیک از بد را خرد خود فرد دانسته است:
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 6,512 بار
واپسین دیدگاه ها