به مناسبت ۱۳ تا ۱۷ تیر، گاه دیدار(:زیارت) نیایشگاه پیر بانو پارس
نیایشگاه بانوی پارس در باور زرتشتیان جایگاه جان باختن و ناپدید شدن شهبانوی پارس بهنام «خاتون بانو» است. این نیایشگاه در یکصد وبیست کیلومتری شمالباختری یزد و در جنوب شهر عقدا و در بین درهای از کوهستانهای عقدا بهنام «زَجو» است.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 4,514 بار
باور(عقیده) فرهنگ را میسازد و فرهنگ تمدن و باور نیک(درست و سازنده) فرهنگ پویا را به بار میآورد. «سنت» یعنی بردن باور به زبان ساده و همه فهم بین مردم. و از بررسی دقیق سنتها است که میتوان به باورها پیبرد.
آنچه روشن است از آغاز بنیاد ایران بهوسیله کوروش بزرگ که گسترهی آن از شرق تا مرز چین، از غرب تا مصر و از شمال تا روسیه و از جنوب تا حبشه بود تاکنون، کشور ما مورد چشمداشت بیگانگان بوده است و از دیرباز بسیاری از دشمنان ددمنش به این سرزمین یورش آوردهاند و به حق و حقوق این ملت دستدرازی کردند، و با سنگدلی چه کارها که بر سر این مردمان نیاوردهاند.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 5,606 بار
به مناسبت سالگرد درگذشت ارباب کیخسرو شاهرخ به گاه ۱۱ تیرماه ۱۳۱۹خورشیدی و بنیانگذاری بسیاری از کارهای نیک، همچون آدریان تهران
شهرام شهریار: ارباب کیخسرو شاهرخ، بنیانگذار آدریان و نیایشگاه و جایگاه نگهداری آتش سپند(:مقدس) دین زرتشتی، در شهر تهران، زادهی ۷ تیر ماه ۱۲۵۴ در شهر کرمان است.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 8,455 بار
با افزایش جمعیت زرتشتیان تهران، نیاز به بنیان نیایشگاهی بهوجود آمد، و در نتیجهی آن بود که انجمن زرتشتیان تهران در سال ۱۲۸۶ خورشیدی بـا کمک مالی پارسیان هندوستان و دستیاری روانشاد ارباب کیـخسرو شاهرخ آدریانی را بنا نهاد. این آدریان که پرستشگاه زرتشتیان تهران میباشد، در خیابان جمهوری- خیابان میرزاکوچکخان قراردارد و آتشی که در آن فروزان است، با آیینی ویژه از یزد بـه تهران آورده شده است.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 8,444 بار

آتشکده آذرگشسب از نامورترین و بزرگترین آتشکدههای فلات ایران است که در آذربایجان غربی و در ۴۹ کیلومتری شمال شرق شهر تکاب قرار دارد.
این آتشکده در ضلع شمالی دریاچه قرار گرفته و دارای نمایی چهارطاقی است که درون آن جایگاه آتش دیه میشود و راهروهای ویژهای در پیرامون آن است. در سوی راست چهارطاقی، دومین اتاق مهم این آتشکده قرار گرفته که در آن، آتش را، شعلهور نگاه میداشتند.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 8,798 بار
پدرام نمیرانیان: باکو، پایتخت آذربایجان در کنارهی باختری(:غربی) دریای مازندران قرار دارد. شهر، همانند یک آمفیتاتر میباشد که از ساحل دریا تا بهروی تپههای پیرامونِ آن کشیده شده است. شهر باکو به دلیل داشتن حوضچههای نفتی و منابع گاز طبیعی، شهرت دارد و برپایهی یک «مَثَل» بومی «اگر نفت ملکهی آذربایجان باشد، باکو تاج اوست». آتشکده باکو در روستای «سوراهان»(Surahan) و در پانزده کیلومتری شهر باکو قرار دارد.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 8,710 بار
به مناسبت ۱۳ تا ۱۷ تیر، گاه دیدار (:زیارت) نیایشگاه پیر بانو پارس
زرتشتیان مانند دیگر ادیان، برای نیایش به جاهایی سپند باور دارند که از دیدگاه اعتقادی و تاریخی جایگاه بهسزایی را در باور بهدینان دارد. یکی از این نیایشگاهها پیر بانو پارس میباشد.
نیایشگاه بانوی پارس در باور برخی از زرتشتیان جایگاه جان باختن و ناپدید شدن شهبانوی پارس بهنام «خاتون بانو» است.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 6,379 بار
«پیران»، جاهایی هستند برای گردهمایی، نوکردن دیدارها، انجام آیینهای دینی، داد و دهش، برگزاری جشن و پایکوبی. و نتیجه آن افزایش همبستگی و همدلی همکیشان میباشد. همکیشانی که در هنگام دیدار(:زیارت) از جاهای گوناگون کشور و شاید جهان کار خود را رها کرده و با بستن توشه و خریدن رنج سفر در نیایشگاه گرد هم میآیند و با انجام آیینهای گوناگون به هماندیشی و همازوری میپردازند.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 5,043 بار
به مناسبت گاه دیدار(:زیارت) پیر نارستانه از ۲ تا ۶ تیرماه
زرتشتیان همه ساله به مدت ۵ روز از روز سپندارمزد تا روز آذر از ماه تیر (۲ تا ۶ تیر) به پیر نارستانه میروند و آداب و رسوم نیایش اهورامزدا و برپایی سنتهای شاد را بهجا میآورند.
پیر نارستانه، در ۳۰ کیلومتری شرق یزد و پشت کوه دربید قرار دارد. آوردهاند که
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 5,236 بار

آتشکده کرمان:
یکی دیگر از آتشکده های مهم و جدید کرمان که تا امروز نیز پابرجاست و مردم برای روزهای فرخنده به آنجا رفته و شمع و عود روشن می کنند٬ آتشکده واقع در کوچه دبیرستان ایرانشهر است.
درب مهر نو کرمان به وسیله دهشمندان قنات غسانی (یکی از دهات اطراف کرمان) ساخته شده است و آتش ورجاوند درب مهر قنات غسان به درب مهر کنونی منتقل گشت.
ادامه نوشته…
بازدید نوشته: 10,632 بار
واپسین دیدگاه ها